Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z kurczaka i boczku z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
pieczarki 12 szt
cukinia 1 szt
pomidorki koktajlowe 200 g
natka pietruszki 1 gałązka
tymianek 2 gałązki
sól
pieprz
czosnek
oliwa 4 łyżki
boczek 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z kurczaka i boczku z warzywami

piersi umyć osuszyć i przekroić wzdłuż tak by powstały 4 filety. lekko rozbić mięso. Warzywa umyć. Cukinie zetrzeć na grubej tarce, pieczarki przekroić na pół, paprykę pokroić w paski a natkę posiekać. Cukinie wymieszać z natką , doprawić czosnkiem, pieprzem i solą. masę ułożyć na filetach z kurczaka, położyć paski papryki. Mięso zwinąć i owinąć paskami boczku. Spiąć wykałaczką. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć pomidorkami i pieczarkami, zapiekać w temp 180 stopni C przez 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak