Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć w maszynce razem z pokrojonym boczkiem. Cebulę i bułkę z boczkiem połączyć z mięsem, dodać jajko, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić.[gdy masa mięsna jest zbyt rzadka dosypać bułki tartej]. Z masy mięsnej formować owalne kotlety, obtaczać w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym smalcu. Można podawać z pieczywem, sosem, ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Propozycja z boczkiem to coś w sam raz dla mnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    rewelacja! na pewno spróbuję takie zrobić!
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajne kotlety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !