Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 szt
kapusta pekińska 1 szt
jabłka 2 szt
cebula 1 szt
majonez 1/2 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
ogórki kiszone 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i kapusty pekińskiej

Kalarepkę i jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Kapustę poszatkować. Ogórki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać jako przystawka do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.01.2014 23:52
musi być smaczna
IlonaAlbertos 06.11.2013 17:23
Na pewno smaczna.
Seba 16.11.2012 08:33
pycha
Motorek 10.06.2012 11:47
smaczna
Wacław 05.10.2011 21:02
fajny przepis
Wafelek2601 05.10.2011 14:51
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak