Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć głąb, nie rozkrawając główki. Zalać wrzącą wodą, gotować kilka minut. Osączyć i oderwać największe liście, ściąć zgrubienia. Środkową część główki drobno poszatkować, wymieszać z mięsem i twarogiem, doprawić farsz solą i pieprzem. Na liściach rozłożyć porcje nadzienia i zawinąć. Ułożyć gołąbki ciasno jeden obok drugiego w garnku o grubym dnie, podlać bulionem i gotować 30 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Mąkę rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody, wymieszać z koncentratem pomidorowym i cukrem, dodać do garnka z gołąbkami, chwilę gotować. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !