Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garnek fasolowy z klopsikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 20 dag
metka wieprzowa 25 dag
jajko
pieprz
olej 1 łyżka
cebule 2 szt.
ząbek czosnku
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 listki
marchewka
seler 10 dag
por
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
sól
fasola 1 puszka
ryż 10 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Garnek fasolowy z klopsikami

Fasolę zalać 3 szklankami zimnej wody, odstawić na noc. Metkę zagnieść z jajkiem, doprawić pieprzem. Z masy formować małe kuleczki, podsmażyć na oleju. Na pozostałym tłuszczu zeszklić posiekane cebule i czosnek. Dodać liście laurowe i fasolę razem z wodą. Całość gotować. Doprawić pieprzem, gotować 30 minut. Marchewkę i seler pokroić w kostkę, a por w cienkie krążki. Dodać do gotującej się fasoli, wymieszać. Gotować jeszcze ok. 20 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać ryż, pomidory, klopsiki i czerwoną fasolę. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 24.07.2011 09:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak