Sposób przygotowania

CIASTO CAPPUCCINO: Białka ubić na twardo, dodać cukier i ubić do białości. Następnie wmieszać na wolnych obrotach żółtka. Łyżką wmieszać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kawę cappuccino. Piec w 180 st. przez 25 minut.
MASA: Jajka wbijamy do rondla, wsypujemy cukier, i ubijamy trzepaczką nad kąpielą wodną aż zrobi się gęsty krem. Następnie lekko schłodzimy, ucieramy w makutrze margarynę na puszysto i dokładamy po łyżce kremu. Ucieramy w jedną stronę. Ostudzić.
BISZKOPT: Białka ubić na twardo, dodać cukier i ubić do białości. Następnie wmieszać na wolnych obrotach żółtka. Łyżką wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na wysmarowaną brytfannę masłem i piec w temp. 180 st. przez ok. 25 - 30 minut.

Na placek cappuccino dajemy masę, przykrywamy biszkoptem. Smarujemy go odrobiną masy i posypujemy wiórkami.

Ustawienie (od góry):
Troszkę masy+ wiórki
Biszkopt
Masa
Placek Cappuccino

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !