Sposób przygotowania

Mięso myjemy osuszamy, wykrawamy ewentualnie tłuste przerosty, każdy filet dzielimy na pół. Rozmaryn, czosnek, pieprz cytrynowy i sól dokładnie ucieramy w moździerzu. Dolewamy wino i oliwę, dokładnie łączymy, Marynatę wcieramy w mięso. Odstawiamy na przynajmniej dobę do lodówki.
Pieczemy w rękawie z folii ok 1,5-2h w temperaturze początkowo 220 (ok 30 min), a potem 160 stopni. Można też upiec mięso na grillu.

Zamiast retsiny może być inne białe wytrawne wino. Tą samą marynatę można użyć do jagnięciny

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale bym zjadła teraz to mięsko...
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    isetta

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    napewno dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !