Sposób przygotowania

Cukinię umyć, przekroić na połówki, wydrążyć miąższ i obgotować w osolonej wodzie. Jedną połówkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone pieczarki, dusić około 5 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę mięso, cukinię, obrane ze skórki pomidory i śmietanę. Dusić pod przykryciem do miękkości. Połączyć z ryżem, przyprawić do smaku. Farsz nakładać w połówki cukinii, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zapiec w nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię cukinię pod każdą postacią.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !