Sposób przygotowania

Wiśnie wypestkować i podgrzać w trakcie podgrzewania puszczą sok który trzeba zlać (można go dosłodzić i osobno zagotować).
W drugim garnku i najlepiej płaskim z cukru i 4 łyżek wody zrobić karmel,dodać wiśnie i smażyć do momentu,aż będą szkliste.Do usmażonych wiśni dodać szczyptę soli i rum,wszystko wymieszać i przełożyć do małych,wyparzonych słoików.
Słoiki odstawić do ostudzenia .
Wiśnie są dobre do ciast,ale najlepiej sprawdzają się przy tortach .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mam na nie chrapkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !