Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie z rumem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 2,5 kg
cukier 3/4 kg
rum 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie z rumem

Wiśnie wypestkować i podgrzać w trakcie podgrzewania puszczą sok który trzeba zlać (można go dosłodzić i osobno zagotować).
W drugim garnku i najlepiej płaskim z cukru i 4 łyżek wody zrobić karmel,dodać wiśnie i smażyć do momentu,aż będą szkliste.Do usmażonych wiśni dodać szczyptę soli i rum,wszystko wymieszać i przełożyć do małych,wyparzonych słoików.
Słoiki odstawić do ostudzenia .
Wiśnie są dobre do ciast,ale najlepiej sprawdzają się przy tortach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 07.08.2011 14:09
Mam na nie chrapkę.
Małgorzata113 24.07.2011 09:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak