Sposób przygotowania

Szpinak rozmrozić i podsmażyć na rozgrzanym maśle, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Odłożyć na 1 godzinę do lodówki. Następnie na każdy płat mięsa nałożyć łyżkę szpinaku, złożyć na pół i brzegi zbić tłuczkiem. Mięso oprószyć mąką, następnie zanurzyć w jajkach wymieszanych z odrobiną soli i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !