Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki wieprzowe

Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawami i oliwą, pozostawić w lodówce na kilka godzin. Następnie nabijać mięso na patyczki do szaszłyków i piec na grillu ze wszystkich stron, smarując powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.01.2014 20:56
Uwielbiam takie szaszłyki.
jeta72 18.09.2013 11:12
bardzo lubimy :-)
olkaaa 28.05.2013 07:35
ciekawa propozycja
kate.500 19.12.2012 14:55
pycha
Seba 08.09.2012 10:00
pycha
szyba 24.07.2011 09:57
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak