Sposób przygotowania

Z jabłek obetnij kapelusz, nie uszkadzając ogonka. Wydrąż gniazda nasienne i skrop w środku jabłko sokiem z cytryny. Rodzynki zalej wrzątkiem po 5 min. odsącz. Posiekaj melisę. Białka ubij na sztywna pianę, dodaj miód, rodzynki, żurawinę i melisę. Dopraw przyprawą do kawy i deserów. Nałóż masę do wnętrza jabłek, zakryj kapeluszem i ułóż na blaszce do pieczenia. Posmaruj skórkę jabłek oliwą i piecz ok pół godz.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    muszę wypróbować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !