Sposób przygotowania

Ogórki noc wcześniej moczymy całą noc w zimnej wodzie. Na dnie miski układamy ogórki. W litrze zimnej wody rozpuszczamy sól i zalewamy nią ogórki. Następnie całość przykrywamy liści, na to koperek i na wierzch seler naciowy. Wszystkie dodatki powinny znajdować się w wodzie w tym celu możemy położyć talerz dla lepszego ucisnięcia. Jeśli wody będzie zbyt mało do 1/4 szklanki możemy dolać. Jeśli więcej dolewaną wodę należy znowu wymieszać z solą w proporcji 1 łyżka stołowa na 1 litr wody.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawe!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    faktycznie bogate:)
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Jestem ciekawa czy czuć posmak orzecha w tak zrobionych ogórkach... a muszę przyznać, że kompozycja dodatków ciekawa:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    jestem ciekawa czy te wszystkie smaku maja faktycznie wpływ na smak ogórków
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    @Agnieszka posmaku orzecha włoskiego nie czuć na pewno :o) Ogórek jest bardziej aromatyczny, ale tak ogólnie. Nawet jakby wrzucić same liści orzecha dalej będzie aromat bliżej niezidentyfikowany - nie da się tego połączyć ze smakiem orzecha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    @Jolanta te wszystkie smaki wpływają na to, że ogórek jest aromatyczny, nie jest tylko słony. Jeśli chodzi o identyfikację jak już wcześniej napisałem, żadnego konkretnego aromatu się nie wyczuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    I wszystko jasne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super ogórki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podobaja mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !