Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

melon miodowy - duży i dojrzały o zdrowej skórce,
galaretka Szafirowa - opakowanie,
jogurt naturalny grecki (u mnie o 10% zaw. tłuszczu) - 3-4 czubate łyżki,
banany dojrzałe - 2,
sok z cytryny,
syrop malinowy naturalny - do polania.

PRZYGOTOWANIE:

Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu (latem w nieco mniejszej ilości wody, np w 400ml), przestudzić. Gdy całkowicie stężeje, pokroić w kostkę. Melona przekroić wzdłuż na pół. Usunąć gniazda nasienne. Miąższ obkroić dookoła nożem, tuż przy skórce, uważając jednak, aby jej nie uszkodzić. Wyciągnąć miąższ melona przy pomocą łyżki i porkoić go w kostkę. Banany obrać i pokroić na pół-plastry, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać wszystko razem z jogurtem (można nieco dosłodzic cukrem lub miodem do smaku, pamiętajmy jednak, że syrop jest b.słodki) Przełożyć do miseczek z melona i polać syropem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale fajny deser!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    melonowo i ślicznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda bajecznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    jakoś nie lubię melona, ale na Twoje dzieło na pewno bym się skusiła
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie i pomysłowo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    egzotycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !