Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cykoria z brzoskwinią, orzechami, serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykoria
brzoskwinie
czereśnie

Przepis i sposób przygotowania na: Cykoria z brzoskwinią, orzechami, serem

SKŁADNIKI:

cykoria - 300g,
brzoskwinie - 2-3 sztuki,
czereśnie - 6 sztuk,
serek Philadelphia,
orzechy włoskie siekane - 2 garsteczki,
sól,
cukier.

PRZYGOTOWANIE:

Cykorie umyć i przekroić wzdłuż na połówki. Dokładnie wyciąć głąb ostrym nożem (jeżeli tego nie zrobimy, warzywo może być gorzkie). Zagotować wódę z dodatkiem cukru i soli, ostrożnie włożyć połówki cykorii. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut, po czym ostrożnie odcedzić i ułożyć obok siebie w dużym, żaroodpornym naczyniu. W każdą część włożyć po łyżeczce serka. Brzoskwinie obrać i pokroić w niezbyt cienkie plastry. Wraz z polówkami czereśni ułożyć na cykoriach. Posypać orzechami. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 10-15 minut w 150 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 19.12.2011 18:31
Bardzo dekoracyjna przekąska.
eli_555 26.07.2011 22:55
pyszne połączenie
SmacznaPyza 24.07.2011 10:13
bardzo ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak