Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

cykoria - 300g,
brzoskwinie - 2-3 sztuki,
czereśnie - 6 sztuk,
serek Philadelphia,
orzechy włoskie siekane - 2 garsteczki,
sól,
cukier.

PRZYGOTOWANIE:

Cykorie umyć i przekroić wzdłuż na połówki. Dokładnie wyciąć głąb ostrym nożem (jeżeli tego nie zrobimy, warzywo może być gorzkie). Zagotować wódę z dodatkiem cukru i soli, ostrożnie włożyć połówki cykorii. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut, po czym ostrożnie odcedzić i ułożyć obok siebie w dużym, żaroodpornym naczyniu. W każdą część włożyć po łyżeczce serka. Brzoskwinie obrać i pokroić w niezbyt cienkie plastry. Wraz z polówkami czereśni ułożyć na cykoriach. Posypać orzechami. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 10-15 minut w 150 stopniach.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo dekoracyjna przekąska.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !