Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z salami, serem, ogórki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś kurczaka
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z salami, serem, ogórki

SKŁADNIKI:

podwójna pierś kurczaka,
plastry salami (cieniutkie i b.dobrej jakości) - 12 sztuk,
ogóreczki konserwowe, miniaturki - 6 sztuk,
ser zółty - ok 30-50g (im więcej tym lepiej :)),
jaja - 2,
bułka tarta - do obtoczenia,
olej do smażenia,
sól, pieprz,
vegeta.

Piersi cienko rozbic, posypac sola i pieprzem z obu stron. Na kazdy plaster polozyc po 2 kawalki salami, po kawalku sera oraz po jednym ogórku. Zwinac w ciasny rulon. Roladki obtaczac w bulce tartej, po czym wlozyc w rozbeltane z vegeta jaja. Smazyc z kazdej strony na srednim tluszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 13.05.2012 10:02
smaczne:)
smerfetka79 13.05.2012 10:02
smaczne:)
smerfetka79 13.05.2012 10:02
smaczne:)
Dorian 25.10.2011 09:16
pysznie wygladaja
Beatris 07.08.2011 20:56
Moja rodzina takie uwielbia. Dodaję tylko jeszcze cebulę (bez której w mojej kuchni się nie obędzie).
eli_555 05.08.2011 23:10
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak