Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makaronem i brokułem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser feta
kukurydza konserwowa
makaron świderki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronem i brokułem

SKŁADNIKI:

makaron świderki - 150-200g,
brokuł - nieduży,
ser feta - 125g,
ogórek wężowy - 1/2 sztuki,
kukurydza konserwowa - nieduża puszka,
majonez - 3-4 łyżki z czubkiem,
jogurt naturalny gesty - 3 łyżki,
czosnek - duży ząbek,
sól, pieprz.

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przełożyć do dużej miski. Brokuła ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, przestudzić i podzielić na małe różyczki. Ser feta pokroić w drobna kostkę. ogórek obrać i pokroić w mniejsze plastry. Kukurydzę odsączyć. Majonez wymieszać z jogurtem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki wymieszać razem, przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 21.08.2011 09:41
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak