Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

budyń waniliowy z cukrem - opakowanie na 0,5l mleka,
mleko - 0,5l,
czekolada mleczna - ok. 2 rzadki,
musli,
nieduży słoiczek kompotu z jagód.

PRZYGOTOWANIE:

Aby przy gotować deser z budyniem, musli i jagodami najpierw garnuszek, w którym będziemy gotować budyń, n wypłukać zimną wodą. Wlać 1,5 szklanki (szkl. o poj 250ml) mleka, w pozostałej 0,5 szklanki zimnego mleka, dobrze rozpuścić proszek budyniowy. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Połową gorącego budyniu napełnić pucharki. Czekoladę zetrzeć drobniutko i ponownie zalać pozostałym budyniem. Wierzch posypać musli, wedle upodobań - ja wsypałam po 3 łyżki do każdego pucharka. Musli zalać kompotem (po kilka łyżeczek) i posypać jagodami z kompotu. W porze letniej, przed podaniem porcje można schłodzić w lodówce.Porcja na 4 średniej wielkosci pucharki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczniutka z chęcią bym taką zjadła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    swietny!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    łatwy przepis na wspaniały deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Proste składniki, właściwie takie zawsze są wdomu, a jaki efekt końcowy. Rewelacyjny deser, pięknie podany.
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Taki deser to ja bym z chęcią zjadła w pracy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !