Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda
marchewka 4
kostka drobiowa 2
ziemniaki 1 kg
sól
pieprz kolorowy
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty

W dużym garnku wstawiamy wodę i wrzucamy najpierw 3 marchewki , a gdy się zagotuje to wrzucamy kostki. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Kapustę poszatkować , tylko od nas zależy ile ma być tej kapusty , ja lubię gęstą zupkę więc dałam wszystkiego dużo. Poszatkowaną kapustę sparzyć i wrzucić do wywaru a ostatnią marchewkę zetrzeć na tartce i też dodać , zaraz też wrzucamy ziemniaki i gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Podczas gotowania dodajemy przyprawy , pieprz z młynka świeżo zmielony kolorowy. Na koniec możemy zabarwić koncentratem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 19.04.2013 00:22
smaczna zupka
pawelek180844 28.07.2012 20:38
pycha
Miki 10.06.2012 10:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak