Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior panierowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
mleko 1/2 szkl
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior panierowany

Kalafior umyć i ugotować na pół miękko w wodzie z dodatkiem soli i mleka. Następnie odcedzić, zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Podawać jako przystawka do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.02.2014 22:54
robię więc wiem, że bardzo smaczny
IlonaAlbertos 05.11.2013 18:13
Smakowity kalafiorek.
romanrafal
romanrafal 02.05.2013 16:00
smaczny kalafiorek
IZABELA29 20.10.2012 09:23
czasami taki robię .
justynab1903 02.03.2012 23:46
rewelka
Maniek2 12.12.2011 08:36
lubie kalafior
halinka1011 23.07.2011 17:42
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak