Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* 4 udka wieksze (bez pałek)
* 2 listki larowe
* 1/2 łyzeczka soli
* 1 żółtko
* 3 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę)
* 3 łyżki mąki kukurydzianej
* 2 łyzki imbir w proszku
* 3 łyżeczki ostrej papryki
* 1 łyzka oliwy
* 1/2 szklanka letniej wody
* 1 łyżeczka pieprz ziołowy
* 2 łyzki sos sojowy-ciemny
* olej do głębokiego smażenia
* natka do dekoracji (niekoniecznie)

PRZYGOTOWANIE:

Mięso obrać ze skóry,umyć i porąbać tasakiem w poprzek kości na 2 lub 3 części. Zalać wodą,dodac soli i listki laurowe i podgotować około 20minut. Wyciągnąć,ostudzić !!! W misce zrobić ciasto. Tj: Wsypać mąkę kukurydzianą dodać żółtko,przeciśnięty przez praskę czosnek,imbir,paprykę ostrą,sos sojowy,pieprz ziołowy,wodę i łyżkę oliwy (mieszamy na gładką papkę). Teraz po kolei zanużamy każdy kawałek kurczaka i przekładamy na rozgrzany gorący głęboki olej i smażymy na brązowy kolor. Podajemy np. z frytkmi i ulubioną surówką... Idealnie ostre mmmm ;)

SMACZNEGO . . . . .

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    palce lizać
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne, lubię takie dobrze zrumienione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przypieczone super...
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !