Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetu z sandacza 4 x 160 g
rukola 200 g
żółtych pomidorów koktajlowych 8 sztuk
czerwonych pomidorów koktajlowych 8 sztuk
orzeszków piniowych 3 łyżki
Sss balsamico - -
Grill przyprawa ziołowa Prymat 1 sztuka
marynaty klasycznej Prymat 1 sztuka
parmezan 50 płatki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico

Sos balsamico:
100 ml octu balsamicznego
2 łyżki miodu pszczelego
1 łyżka musztardy Dijon
Sok z ½ cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek extra virgin
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku


Filety z sandacza zamarynować w oliwie z dodatkiem przyprawy grill ziołowy Prymat, marynacie klasycznej Prymat i odstawić do lodówki na 4 godziny. Następnie upiec na grillu i ułożyć na rukoli. Danie udekorować pokrojonymi pomidorami koktajlowymi i orzeszkami piniowymi, a następnie skropić sosem balsamico przygotowanym poprzez dokładne zmiksowanie wszystkich jego składników. Przed podaniem posypać świeżo tartymi płatkami parmezanu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa36 13.09.2012 23:56
super
AgaS10 24.01.2011 20:10
Zapowiada sie smacznie:)
szajba2 07.12.2010 15:38
fajnie
patusia 18.11.2010 00:35
Apetyczne.
buksiak12 28.08.2010 10:11
fajny przepis
buksiak12 28.08.2010 10:11
fajny przepis
Dorota71 28.08.2010 09:00
przepis warty wypróbowania
Emilia22 28.08.2010 08:23
muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak