Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki czosnkowo- koperkowo- parmezanowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 20 dag
parmezan starty 2-3 łyżki
masło 1/3 kostki
czosnek 2-3 ząbki
mąka 1-2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
pieprz
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki czosnkowo- koperkowo- parmezanowe

Makaron po ugotowaniu polewamy zimną wodą i odcedzamy- odstawiamy na bok.
Połowę masła rozgrzewamy na patelni- podrumieniamy na nim przeciśnięty przez praskę czosnek.
Zalewamy wodą ( około 1,5 szklanki) i wrzucamy kostkę rosołową oraz posiekany koperek- gotujemy kilka minut.
Następnie z reszty masła i mąki robimy zasmażkę i dodajemy ją do sosu- mieszamy i chwilkę gotujemy. Przyp.rawiamy pieprzem
Wsypujemy parmezan- dodajemy makaron i mieszamy dokładnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 19.12.2011 07:28
pyszne
iga2 11.11.2011 20:27
fantastyczne
zdzislawa2 24.10.2011 12:20
wyglądają wyśmienicie :)
Emiliozo 07.09.2011 08:24
muszę tego spróbwać
Wacław 28.08.2011 11:59
to jest pyszne !
Angelika10 07.08.2011 23:03
Pysznie wyglądają
Krystyna32 31.07.2011 12:26
pyszne
Iwona45 26.07.2011 18:31
pychota
Marzena34 26.07.2011 08:38
no i mam obiad na dziś
Gosia32
Gosia32 25.07.2011 16:09
super obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak