Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek od ciołków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
jaja 3 szt.
jabłka 6 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
skórka z pomarańczy lub limonki 1 szklanka
orzechy 1 szklanka
bagietka 1/2 szkalnki

Przepis i sposób przygotowania na: placek od ciołków

jabłka obrać pokroić w kostkę, dodać bakalię-wszystko zasypać cukrm i odstawić w chłodne miejsce na godzin. następnie do jabłek dodać mąkęz proszkiem i sodą oraz jajka-wszystko wymieszać.piec około od 40 do 60 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.08.2012 19:16
No, ta nazwa placka.
gacopierz23 14.07.2012 21:57
intrygująca nazwa
eli82 20.12.2011 20:50
ciekawa nazwa :)
eli82 20.12.2011 20:50
ciekawa nazwa :)
LuKaSz4761 10.12.2011 06:26
Super przepis
magical66 11.11.2011 20:09
ciekawa nazwa
owca441 18.08.2011 20:43
a bagietka do czego?
Ewelina47 15.08.2011 20:27
nazwa mnie ksi, więc na następny weekend wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak