Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka Francuskie z dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 6 szklanek
śmietana 1 szklanka
margaryna 400 gram
dżem 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka Francuskie z dżemem

wszystkie wymienione składniki oprócz dżemu zagnieść na ciasto. podzielić ciasto na 3 częsci. Rozwałkować w cinką warstwę.pociąć w kształt rombu a następnie w środek nałożyć odrobinę dżemu(dowolny smak).boki rombu połączyć i skleić za pomocą widelca.Piec w temp. 180 stopni do zarumienienia.Do smaku można po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 25.11.2012 21:51
pyszne ciasto
anulka69 02.04.2012 14:44
super
Ania67 26.03.2012 15:13
fajniutkie
gacopierz23 14.03.2012 13:28
smakowite
mic 24.01.2012 21:47
ja tez
junox 06.12.2011 17:09
pyszniutkie
magical66 11.11.2011 20:05
pyszne
Ewelina47 06.08.2011 20:46
lubie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak