Sposób przygotowania

Fasolki myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na pół. Wielki garnek wypełniamy do 3/4 wodą, zagotowujemy, wrzucamy 1 łyżkę cukru i fasolkę. Gotujemy 15 minut i odcedzamy. Marchewkę i cebulę obieramy i myjemy. Do drugiego wielkiego garnka wlewamy olej i na gorący już tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę. Dusimy 10 minut i dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę. Dusimy kolejne 15 minut. Następnie dodajemy fasolkę, przecier, liście laurowe, pozostałe 4 łyżki cukru, sól, ocet i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i dusimy razem 15 minut. Jeszcze gorącą potrawę przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut. Przed podaniem najlepiej wylać zawartość słoika na patelnię i podawać jako gorący dodatek do kaszy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !