Sposób przygotowania

Margarynę roztop i przestudż.Morele osącz na sitku.Weż dwie miski.Do jednej przesiej mąkę,dodaj cukier puder,cukier waniliowy,proszek do pieczenia i wymieszaj.Do drugiej wbij jajka,dodaj przestudzoną margarynę,mleko i dokładnie wymieszaj.Mokre składniki dodaj do suchych.Mieszaj aby składniki sie połączyły.Foremki na muffiny wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą.Foremki napełnij gotowym ciastem.Przygotuj krem:do miski wbij jajko i ucieraj,dodając cukier,cukier waniliowy.Nie przerywając mieszania dodawaj twaróg oraz skórkę z cytryny.Krem twarogowy włóż w środek każdej foremki z ciastem,a na wierzch ułóż połówki moreli.Piecz w tem.180*C ok.20minut.Po upieczeniu pozostaw jeszcze chwilę w foremkach,by wystygły.PYCHOTKA

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muffinki:) takie modne teraz....
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne oczywiście- przepraszam za literówkę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    tonia

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !