Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy na słono

2.0
(3)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
kefir 2 szklanki
jajko 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
natka pietruszki 1 łyżka
kiełbasa 10 dag
ser żółty starty 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy na słono

Mąkę, kefir, jajka i sodę wymieszać. Tak przygotowane ciasto odłożyć.

Kiełbasę pokroić, a cebulę i natkę posiekać. Ser zetrzeć. Przygotowane składniki przełożyć do ciasta. Doprawić solą i całość dokładnie wymieszać.

Placki kłaść łyżką na gorący olej i smażyć z obu stron na rumiano. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 29.07.2011 11:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak