Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

katarzynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 20 dkg
cukier 10 dkg
jaja 1
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mąka 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: katarzynki

w naczyniu rozgrzać miód z cukrem. masę przestudzić dodać jajko wymieszać w misce wymieszać mąkę z sodą wlewając masę zrobić ciasto następnie je wyrobić ciasto rozwałkować na grubość ok 1,2 cm wykrawać foremką prostokątne katarzynki ułożyć je dosyć luźno na blaszce posypanioej mąką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 02.09.2013 13:01
dobre do podjadania do kawy
Kas2 02.10.2012 21:46
moje ulubione pierniczki
Krystyna32 11.03.2012 09:46
pycha
Grazyna0211 19.02.2012 12:26
fajne te pierniczki
gacopierz23 06.12.2011 16:04
dobre
m1monika 29.10.2011 16:38
super
jeta72 28.10.2011 15:21
super
Elżbieta17 26.10.2011 12:24
Uwielbiam:)
owca441 04.08.2011 20:38
wyśmienite
m1monika 01.08.2011 11:41
pyszniutkie są
Ewa111 28.07.2011 16:41
ulubione ciastka mojego męża i smak z dzieciństwa
misia53 26.07.2011 18:03
bardzo lubię katarzynki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak