Sposób przygotowania

1. Drożdże rozpuścić w letnim mleku z dodatkiem cukru.
2. Mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek (3 ząbki), sól, oliwę i rozpuszczone drożdże (1) wymieszać. Ciasto zagnieść. Odstawić do wyrośnięcia.
3. Formę natrzeć olejem. Wyrośnięte ciasto rozwałkować i przełożyć do formy. W cieście zrobić widelcem dziurki. Posypać oregano i bazylią. Posmarować sosem pomidorowym (pomidory zmiksowane blenderem).
4. Pieczarki obrać, pokroić, usmażyć na maśle z cebulą (posiekaną) oraz czosnkiem (3 ząbki przeciśnięte przez praskę). Pod koniec smażenia posolić do smaku.
5. Na ciasto wyłożyć usmażone pieczarki oraz salami.
6. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 30 minut.
7. Ser potrzeć. Posypać pizzę serem po 30 minutach. Całość pozostawić w piekarniku jeszcze przez ok. 5 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !