Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, umyć i wraz z cebulą zetrzeć na drobnej tarce. Dodać pokrojone mięso, przyprawić ziołami, solą oraz pieprzem i wymieszać. Masę włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego smalcem i piec 60 min w piekarniku
nagrzanym do temperatury 185°C. Podawać z pikantną surówką sezonową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Lubię robić zapiekanki. Ta wygląda na ciekawą.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Ciekawa zapiekanka.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    Łatwa i prosta zapiekanka
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    podobny przepis jak na kugiel popularny w byłym wojewódzctwie kieleckim
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry przepis ,właśnie mam pomysł na jutrzejszy obiad
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    ciekawy przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Takie danie to coś dla mnie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    bardzo pyszne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    kocham
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Fajny, szybki przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię tak konkretnie coś zapiec
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Fajna ciepła kolacyjka:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ekstra danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    uwielbiam takie zapiekanki
  • 0
    original
    Opublikowano

    katoda

    Pychota, kiedyś wypróbuję!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !