Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1,5 woreczka
jajko 2 szt.
sól
mąka ziemniaczana 2-3 łyżki
Koperek suszony Prymat
olej do smażenia
cebula biała 1 szt.
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe

1. Ryż ugotować (nie rozgotowywać).
2. Do ugotowanego ryżu dodać jajko, sól do smaku, mąkę ziemniaczaną i koperek suszony, przesmażoną na maśle cebulę z czosnkiem (wcześniej należy je obrać i drobno pokroić). Wymieszać.
3. Smażyć na oleju na złoty kolor.
4. Można podać z dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 24.08.2011 20:45
ciekawe kotleciki...wyglądaja apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak