Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka Francuskie Mojej Babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie ciasta francuski 1 opakowanie
jagody 10 dag
cukier wanilinowego 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mlecznej czekolady 10 dag
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka Francuskie Mojej Babci

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 24 części (prostokąty o wymiarach około 4 na 8 cm - to zależy od wielkości ciasta francuskiego).
Jagody oczyścić z liści, opłukać i osuszyć. Dodać do nich cukier wanilinowy i tartą bułkę. Razem delikatnie wymieszać. Czekoladę połamać na kostki.
Na każdy mały kawałek ciasta położyć na środek kostkę czekolady i około 1 łyżeczkę jagód. Skleić ciasteczka (sklejając ze sobą dwa krótsze boki).
Gotowe ciasteczka przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Wierzch ciasteczek posmarować rozmąconym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20 minut w temperaturze 180 °C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak