Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Mięsa przemielić przez maszynkę, dodać na patelnię do zeszklonej cebuli i ciągle mieszając smażyć około 5 minut. Następnie dodać przyprawy, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać piure ziemniaczane, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu. Podawać z sosem, ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł. Na pewno wypróbuję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !