Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mięsno- ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 20 dg
mięso mielone wieprzowe 40 dag
cebula 1 szt
ziemniaki gotowane 20 dag
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
imbir 1/2 łyżeczki
goździki mielone 1/4 łyżeczki
kardamon 1/2 mielony
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mięsno- ziemniaczane

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Mięsa przemielić przez maszynkę, dodać na patelnię do zeszklonej cebuli i ciągle mieszając smażyć około 5 minut. Następnie dodać przyprawy, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać piure ziemniaczane, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu. Podawać z sosem, ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.01.2014 18:31
Ciekawy pomysł. Na pewno wypróbuję.
Monika193
Monika193 13.01.2012 15:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak