Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z boczku II

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
boczek ok 1,5 surowy bez kości
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z boczku II

Z boczku zdejmujemy skórę, nacieramy ziołami ,solą i rozgniecionym czosnkiem,odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia posypujemy żelatyną i zwijamy jak roladę, związujemy sznurkiem. Wkładamy do rękawa i pieczemy 1-1,5 godziny.Po upieczeniu wyciągamy z rękawa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak