Sposób przygotowania

Słoninę drobno pokroić w kostkę, Do szerokiego garnka wrzucić słoninę, powoli wytapiać na małym ogniu, lekko posolić i wrzucić 3 ząbki czosnku, uważać żeby czosnek się nie przypalił, gdy się lekko zezłoci wyciągnąć go z garnka, ma dać tylko lekko czosnkowy posmak. Topić na małym ogniu, aby słonina się wytopiła a skwarki były miękkie, potem będą się lekko rozsmarowywać. Gdy wystygną przelać do kamiennego garnka, wstawić do lodówki, przemieszać co jakiś czas, chodzi o to by skwarki nie opadły na dno, tylko były w całej strukturze smalcu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    kromka chleba i smalec mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    z czosnkiem nie robiłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !