Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanka
margaryna 1 kostka
cukier 3 łyżki
żółtko jajek 5 sztuka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier 1/2 szklanka
margaryna 1/2 kostka
jajko 1 sztuka
ser biały 1/2 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Zagnieść ciasto z mąki,margaryny,3 łyżek cukru,żółtek i proszku do pieczenia.Dać do lodówki na ok.1 godzinę.Ser biały zemleć.Ubić pianę z pięciu białek(żółtka wykorzystaliśmy już do ciasta) połączyć z cukrem i z margaryną.Masa serowa gotowa będzie jak pokroimy w małe kawałki brzoskwinie i wymieszamy z serem.Do formy uprzednio wysmarowanej porządnie margaryną,na spód kładziemy połowę ciasta dajemy serową masę a drugą połowę ciasta na górę trzemy na tarce.Piec w temperaturze 170 C.aż cisto będzie lekko brązowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 22.07.2011 22:03
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak