Sposób przygotowania

CIASTO: mąkę przesiej, zrób dołek, wbij jajko. Dodaj sól, wlej olej i wyrabiaj ciasto, dolewając gorącą wodę. Z miękkiego ciasta uformuj kulę i zostaw na kilka minut, przykryte lnianą ściereczką, żeby odpoczęło.

FARSZ: jagody opłucz i osusz, wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Twaróg rozgnieć widelcem, wymieszaj z cukrem i jagodami.

Stolnicę posyp mąką, rozwałkuj ciasto. Wytnij kółka szklanką, nakładaj wcześniej przygotowany farsz, dokładnie zlep brzegi.

Pierogi wrzucaj na lekko osolony wrzątek i gotuj 3 minuty od wypłynięcia.

Podawać posypane cukrem aromatyzowanym wanilią i polane roztopionym masłem.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przyznam,że z takim farszem pierogów jeszcze nie jadłam - pewnie sa bardzo smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pyszności na Twoim stole
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smaczne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zaskakujący farsz
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ten farsz jest dobrym i smacznym wyjściem z sytuacji, gdy mamy mało jagód, a wielu amatorów na pierogi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawy pomysł na farsz, to musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    na super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    no toś mi teraz narobiła niezłego smaka, z jagodami w tym roku jeszcze nie jadłam ... przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Przepysznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pysznie się zapowiadają
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jakos unikam jagód ,chyba boje sie pobrudzić .:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Fajny pomysł by farsz zrobić z jagodmai i twarogiem-u mnie zazwyczaj gościły pierogi z twarogiem a na to zmixowane jagody
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszności ,domowe najlepsze a jeszcze z jagodami, mniam
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne nadzienie, sprawdzone połączenie zawsze smakuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo pyszne te pierożki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    bardzo lubię :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie,juz czekam na sezon jagodowy :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    @Wacław, ja również czekam na jagody.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !