Sposób przygotowania

1. Kapustę oczyść z zewnętrznych liści.Pokrój na ćwiartki, ugotuj na półmiękko w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź.
2. Pomidory umyj, połowę pokrój w kostkę, resztę na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju.
3. Kapustę drobno pokrój, połącz z cebulą. Jajka wymieszaj ze śmietaną, przypraw solą i pieprzem. Dodaj do kapusty, wymieszaj. Połowe kapusty włóż do natłuszczonej formy. Dodaj pomidory w kosce. Przykryj resztą kapusty, ułóż pomidorowe plastry. Oprósz solą i pieprzem. Masło stop, równomiernie wylej na zapiekankę. Piecz ok 25 min w temp 175 stopni. Posyp posiekanym koperkiem. Podawaj na goraco.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    free samples
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    zapowiada się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !