Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
pomidor 0,5 kg
jajko 4 szt
śmietana 18 proc 20 dag
masło 5 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
koperek 1 łyżka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pomidorami

1. Kapustę oczyść z zewnętrznych liści.Pokrój na ćwiartki, ugotuj na półmiękko w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź.
2. Pomidory umyj, połowę pokrój w kostkę, resztę na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju.
3. Kapustę drobno pokrój, połącz z cebulą. Jajka wymieszaj ze śmietaną, przypraw solą i pieprzem. Dodaj do kapusty, wymieszaj. Połowe kapusty włóż do natłuszczonej formy. Dodaj pomidory w kosce. Przykryj resztą kapusty, ułóż pomidorowe plastry. Oprósz solą i pieprzem. Masło stop, równomiernie wylej na zapiekankę. Piecz ok 25 min w temp 175 stopni. Posyp posiekanym koperkiem. Podawaj na goraco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.01.2014 07:23
zapowiada się smacznie
Małgorzata113 22.07.2011 21:22
free samples

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak