Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykowe roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słonecznik łuskany 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
oliwa 6 łyżek
sól
pieprz
kapary 2 łyżki
tłuszcz do formy
papryka czerwona 1 szt
chleb 2 pokruszony

Przepis i sposób przygotowania na: paprykowe roladki

papryki umyć i opiec na grillu do sczarnienia się skórki,po czym zawinąć w folię i odstawić na 10min.po tym czasie obrać ze skórki,przekroić wzdłuż na połowę usunąć gniazda nasienne,opłukać i wysuszyć,słonecznik,rodzynki,kapary,zmiażdżony czosnek,posiekaną natkę,pokruszony chleb,oliwę włożyć do naczynia i wyrobić na jednolitą masę dodać do smaku sól i pieprz wymieszać i powstały farsz nakładać na płaty papryki ciasno zawijać i układać w natłuszczonym naczyniu do zapiekania,po czym zapiec w temp.180st.ok.15min.można roladki zawinąć w folię aluminiową i upiec na rozgrzanym grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.05.2012 13:32
super
Grazyna0211 21.02.2012 13:23
bardzo fajny pomysł
Wafelek2601 06.09.2011 10:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak