Sposób przygotowania

Karkówkę z obu stron posmarować musztardą i posypać pieprzem. Odstawić na godzinę.
Rozgrzać tłuszcz położyć zamarynowane w musztardzie mięso i przysmażyć z obu stron. Przyrumienione posypać suszonymi pomidorami i bazylią oraz posiekanym czosnkiem i solą do smaku. Podlać winem i przykryć pokrywką , dusić ok 20 min, nie odwracać.

Kalarepkę obrać, pokroić w plastry i wrzucić na wrzątek. Ugotować do miękkości. Odcedzić. Śmietanę wymieszać z mąką i kucharkiem. Dodać do kalarepki i dusić na wolnym ogniu mieszając. ok 10 min. Pod koniec doprawić solą i pieprzem i dodać koperek i szczypiorek.

Tak przygotowaną karkówkę i kalarepkę podajemy z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    musi byc pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !