Sposób przygotowania

Kaszę zalać 400 ml wody,dodać kostkę rosołową i gotować aż kasza wchłonie cały płyn.Dodać płatki owsiane oraz otręby i odstawić do napęcznienia.Następnie zawartość garnka przełożyć do miski dodać startą cebulę,posiekane bardzo drobno orzechy oraz starty żółty ser.Wsypać mąkę,wybić jajka i dodać tyle kefiru aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.Wymieszać z przeciśniętym czosnkiem,solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść placki,smażyć na rumiano z obu stron.
Podawać z jogurtem naturalnym np.typu greckiego.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    o matko, ale namieszałaś .....ciekawa jestem ich....a kaszę gryczaną lubię.....
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    brzmi smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podobają mi się, mam w domu zjadaczy kaszy gryczanej, więc chętnie wypróbuję.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo dużo składników,nie jadłam takich:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    placki na bogato
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo smakowite sa te placki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna kolacyjka
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    po składnikach widzę, że by mi smakowały :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !