Sposób przygotowania

Obraną cebulę dość drobno siekamy. Smażymy na rozgrzanym maśle. Dodajemy mrożony groszek. Smażymy jakieś 2-3 minutki. Zalewamy gorącym bulionem ( może być z kostki). dodajemy listki mięty i sok z cytryny. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy z ognia tak żeby nieco przestygła. Miksujemy zupę na jednolitą masę. Nalewamy do talerzy. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach i robimy na środku kupki z tartej marchewki. Można zamiast marchewki użyć grzanek, ale z marchewką zupa jest lepsza.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Apetycznie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !