Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z białą kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 małe szt
biała kiełbasa 3 szt
pomidory 2 szt
czubrica czerwona 1 szczypta
pieprz kolorowy 1 szczypta
sól
bazylia 1 szczypta
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z białą kiełbasą

Cukinię pokroić w duże plastry wzdłuż, lekko posolić. Kiełbasę pokroić ukośnie niezbyt cienko .. ok 1- 1,5 cm
Cebulę posiekać w pół talarki. Rozgrzać tłuszcz w głębokiej patelni, wrzucić cebulę, po chwili kiełbasę. Następnie plastry cukinii i pomidory również pokrojone na plasterki. Przyprawić do smaku pieprzem, bazylią, solą i czubricą, (pamiętajmy jednak że czubrica to dość ostra przyprawa więc z tym ostrożnie). Przykryć pokrywką i od czasu do czasu delikatnie mieszać. Dusić ok 15 min. Podawać z pieczywem lub młodymi ziemniaczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak