Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka chińska z grzybami i ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 szkl
sól
udko z kurczaka 2 szt
skrzydełka kurczaka 2 szt
woda 2 l
kalafior 200 g
fasolka szparagowa 200 g
sos sojowy ciemny 2 łyżki
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia
pieprz
sól
cukier łyżeczka
imbir łyżeczka
ryż brązowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka chińska z grzybami i ryżem

Ryż ugotować w dwu szkl wody z dodatkiem soli. Pozostawić pod przykryciem.
Udka i skrzydełka oczyścić i umyć, udka przekroić na mniejsze części. Zalać w garnku wodą i nastawić na ogień. Nastawić również w osobnym garnuszku grzybki i ugotować je. W tym czasie pokroić marchewkę w słupki i cebulę w piórko, włożyć na rozgrzany tłuszcz i przyrumienić. Dodać do zupy fasolkę szparagową i kalafior, doprawić imbirem, sosem sojowym solą i pieprzem oraz cukrem, dodać ugotowane grzybki. Ugotować zupę do miękkości warzyw i mięsa. Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak