Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta do chleba z twarogu i ogórka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek gruntowy 2 małe sztuki
śmietana gęsta 4 łyżki
czosnek 1 ząbek
koperek 2 łyżeczki
sól
pieprz
twaróg 20 (kremowy)

Przepis i sposób przygotowania na: pasta do chleba z twarogu i ogórka

Ogórki obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Solimy i odstawiamy na 10 minut. Sok, który się wytworzy z ogórków należy dokładnie usunąć. Twaróg mieszamy ze śmietaną na jednolitą masę. Dodajemy ogórka i drobno posiekany czosnek i koperek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2013 22:57
Lubię to jeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak