Sposób przygotowania

Umyte morele rozgotuj bez wody na małym ogniu, zmiksuj. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, zalej gorącym mlekiem. Ubijaj w gorącej kąpieli wodnej, aż masa zgęstnieje. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach wrzątku i mus morelowy. Ostudź, wymieszaj z ubitą kremówką. Dno i boki foremek wyłóż pergaminem. Foremki napełnij masą. Na wierzchu ułóż po herbatniku.Chłodź 3 godz w lodówce. Poziomki skrop likierem, odstaw na 30 min. Torciki wyłóż na talerzyki i zdejmij pergamin. Obłóż owocami, oprósz cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    aż mi zapachniało poziomkami:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !